Hoe weet ik welke luiers ik het beste kan kopen?

Het is handig om eerst een consult te doen. Op deze manier kan een ervaren iemand de verschillende systemen met voor en nadelen vertellen. 

Het is ook handig om eerst luiers te huren, dit is ook mogelijk bij wasbaar & Zo. Op deze manier kun je zelf testen welke luiers en merken fijn werken voor jullie.

Je kunt ook een aantal verschillende luiers kopen en uitproberen, zo test je een paar luiers en van diegene die je het fijnste vindt koop je er meer. 

Zo voorkom je een miskoop!

Wat doe je met de poep?

Je vangt de meeste poep op met een inlegvel. Dit vel gooi je vervolgens met poep en al bij je restafval. 

Soms blijft er een restje poep in je luiers achter aan de randjes, dit kan je wasmachine prima wegwassen als je eerst je luiers wast met een kort spoelprogramma. Vind je dit niet een prettig idee dan kan je de randjes wat schoonmaken met wc papier of even zelf uitspoelen. 

Is je kindje echt eerder zindelijk met wasbare luiers?

Gemiddeld zijn kindjes met wasbare luiers een half jaar tot een jaar eerder zindelijk. Dit komt door het natte gevoel dat een wasbare luier geeft. Hierdoor legt een kind eerder de link van het doen van een plas en het natte gevoel. 

In wegwerpluiers zitten korrels die de plas opnemen waardoor de luiers droog blijft aanvoelen. Een ander nadeel is dat dit er voor zorgt dat die korrels ook vocht aan het huidje van je kind ontrekt.