5 redenen om te kiezen voor wasbare luiers

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 20:41

1) Milieu --> Wist je dat 5 tot 8 procent van het restafval bestaat uit wegwerp luiers?! Nu hoor ik je denken, maar al die wasjes dan? Milieu centraal heeft onderzocht dat wegwerpluiers nog altijd 2,5 keer meer belastend zijn voor het milieu dan wegwerp luiers. Gemiddeld draagt een kind meer dan 5.400 wegwerp luiers voordat het zindelijk wordt. Met wasbare luiers heb je in totaal 24 luiers nodig van geboorte tot zindelijkheid.  Je bespaart dus een enorme berg afval als je kiest voor wasbare luiers!

2) Beter voor het huidje --> Wegwerp luiers bevatten chemicaliën terwijl wasbare luiers zijn gemaakt van (biologisch) katoen of bamboe. Heerlijke zachte en natuurlijke materialen voor die tere baby en kinderhuidjes. 

3) Kinderen zijn gemiddeld een jaar eerder zindelijk met wasbare luiers. Ze voelen veel beter aan dat ze geplast of gepoept hebben in een wasbare luier omdat het natter blijft voelen.

4) Goedkoper --> Met 1 kind bespaar je gemiddeld zo'n 500 euro. De kosten van het wassen zijn hierin mee berekend. Wanneer je de wasbare luiers ook gebruikt voor een tweede kindje of ze na gebruik verkoopt, bespaar je nog veel meer geld.

4) Beter voor het huidje --> Wegwerp luiers bevatten chemicaliën terwijl wasbare luiers zijn gemaakt van (biologisch) katoen of bamboe. Heerlijke zachte en natuurlijke materialen waardoor de kans op luieruitslag verminderd. 

5) Super schattige en leuke printjes :) Misschien niet de belangrijkste reden maar zo'n mooi luierkontje maakt het wassen en verschonen een stuk leuker! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.